Aluksi tehtävänäni oli katsoa video ja lukea netistä tietoturvasta ja nettihuijausten välttämisestä. Tämän jälkeen minun piti lukea 2 sähköpostiviestiä ja miettiä, mitä nämä viestit todennäköisesti ovat, mistä päättelin sen ja miten tällaisten viestien kanssa tulisi toimia. 

1. sähköpostis%C3%A4hk%C3%B6posti%201.jpg                   Ensimmäinen sähköpostiviesti oli huijaus, koska pankki ei ikinä lähetä sähköpostiviestejä, vaan kaikki pankkiasiat hoidetaan turvallisesti verkkopankissa. Viesti kannattaa poistaa heti ja linkkejä ei saa avata, koska ne voivat olla huijauksia ja niistä voi aiheutua viruksia. 

2. sähköpostiviesti

s%C3%A4hk%C3%B6posti%202.jpg                  Tämäkin viesti oli huijaus, koska viestissä on useita kirjoitusvirheitä ja lähettäjän sähköpostiosoite on outo. Viesti on poistettava välittömästi, eikä linkkejä saa avata mahdollisten virusten vuoksi. Viesti väitetään olevan nordeasta, joten lisäksi ottaisin yhteyttä sinne ja kertoisin tästä viestistä. 

Tunnilla mietimme myös oman puhelimen varmuuskopiointia. Tärkeät tiedostot kannattaa usein varmuuskopioida (esim.kuvat), koska ikinä ei voi tietää jos puhelin hajoaa, virus iskee tai joku käy poistamassa tärkeitä tiedostoja. Verkko on suositeltava paikka, johon voi varmuuskopioida tiedostot. Siellä ne pysyvät tallessa. 

Kun valmistun, Officen365 tilini sulkeutuu, joten kaikki tärkeät tiedostot on hyvä tallentaa myös muualle. 

Lopuksi mietimme tietoturvariksejä lähihoitajan työpaikallamme. Hoitoalalla on todella tärkeää kirjata oikeat tiedot oikean potilaan kohdalle, ja sen jälkeen sulkea samantien tiedosto. Viirukset ovat myös suuria uhkia, joita voi ehkäistä pitämällä viiruksentorjuntaohjelmat ajantasalla.